Förskola

Ebba Braheskolans förskola genomsyras av kärlek till lärande. Vi jobbar aktivt med inlärning i alla moment. Vi tränar språkutveckling, läsinlärning och grundläggande matematik men även socialt samspel, empati, omtanke och förståelse för andra. Vi lägger även stor vikt vid historia, traditioner, allas lika värden och kulturella olikheter. Vår undervisning stimulerar nyfikenheten och viljan att lära sig mer och sker både i strukturerad form och genom lek. All undervisning vilar på vetenskaplig grund.

Vi vill stimulera barnens kreativitet, nyfikenhet och självkänsla. Barnen på Ebba Braheskolans förskola ges tid till eget skapande. Våra barn lär sig kommunicera genom olika estetiska uttrycksformer såsom bild, form, rörelse och sång. Vi vill även att barnen ska känna rörelseglädje och väcka ett intresse för att vara fysiskt aktiva. Vi kommer även att vistas i närliggande naturmiljö och lära barnen ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till miljö, natur och samhälle.

Trygghet är en grundförutsättning för inlärning. Vår verksamhet präglas av omsorg om barnets välbefinnande och trygghet. Våra barn ska få uppleva den tillfredsställelse och glädje det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att vara en tillgång i gruppen.

Vi har en hög andel förskollärare och vill stå för hög kvalitet i alla delar av verksamheten. Förskolan är indelad i två grupper. En för barn i åldern 1-3 år och en för lite äldre barn mellan 3-5 år. Förskolan öppnar i mitten av november och kan ta emot cirka 40 barn. Fram till hösten 2021 kommer förskolan att ligga i skolpaviljongen vid skolgården. Förskolan har även en egen liten skolgård som är mer anpassad för yngre barn. Fullt utbyggd, hösten 2021, kommer förskolan att ha omkring 70 barn och flytta in i nybyggda lokaler i Disponentvillan och den nybyggda skolan.

Vill ni veta mer om förskolan får ni gärna kontakta rektor för förskolan Selene Eliasson på selene.eliasson@edu.ebbabraheskolan.se. Kommunen öppnar upp möjlighet att ställa sig i kö till förskolan via Nacka24 den 7 november.

Varmt välkomna till Ebba Braheskolans förskola!

FÖR ELEVER

info@ebbabraheskolan.se